Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNE KOTLECIKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNE KOTLECIKI

SKŁADNIKI NA OKOŁO 7 KOTLECIKÓW (Z DUŻYCH JAJEK)

Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki. Następnie obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy, aż się zeszkli.
Jajka z cebulą zmielić przez maszynkę do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Wstawiamy na około pół godziny do lodówki. Z masy formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.

Dobre dla małych i dużych. Mój mały niejadek pierwszym razem zjadł 3 na raz :)

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza620 15.06.2015 22:53
zrobilam i sa naprawde super
MagdaXXX 14.10.2013 19:30
mniam ekstra
mysza620 07.04.2013 18:44
muszę wypróbować, zawsze to coś innego
Bernadeta1 07.04.2013 13:03
robię takie, smaczne
Rafał3 07.04.2013 12:40
mniam rewelacja
Boska_Agatka 07.04.2013 12:37
palce lizać polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak