Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczko z selerem i parówką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 3,2% 2 łyżki
seler naciowy 1 kawałek
parówka drobiowa 1 szt
masło 1 łyżeczka
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczko z selerem i parówką

Jajko rozbijamy i mieszamy z 2 łyżkami mleka. Solimy odrobinę do smaku solą morską. Paróweczkę kroimy w długie paski , seler naciowy kroimy drobno. Na patelni rozpuszczamy masło i dajemy kawałki selera. Chwilkę smażymy wlewamy jajko rozmieszane z mlekiem . dodajemy paseczki parówki i smażymy na małym płomieniu. Na koniec dodajemy posiekany szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 16.09.2013 15:35
jaka fajna patelnia super :)
sanielcia 16.09.2013 12:50
Fajny pomysł na śniadanko
Melania 16.09.2013 12:44
Przepysznie :) Idealne śniadanko :)
Margaretkaw 16.09.2013 12:43
Jak pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak