Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka z kremem mascarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

foremki waflowe 20 szt
serek mascarpone 250 g
śmietana 30% 250 g
rodzynki
cukier puder
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka z kremem mascarpone

Smetanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder do smaku. Następnie do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubić, aż się połączą składniki (serek ze śmietaną ubijamy krótko). Do foremek waflowych nakładamy nasz krem, dekorujemy rodzynkami i posypujemy cynamonem.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.08.2014 12:59
wykwintny deser !
Renataj 17.08.2014 13:54
Fajne te jajeczka.
Krzysztof15 17.08.2014 11:48
wygladaja apetycznie
bhb8 17.08.2014 10:20
wyglądają apetycznie
krokus 17.08.2014 10:01
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak