Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka dobrze paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 5 szt
papryki czerwonej 1 łyżka
papryki żółtej 1 łyżka
papryki zielonej 0,5 łyżki
koperku 1 łyżka
majonezu 3 łyżki
serka śmietank 2 łyżki
sól
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka dobrze paprykowe

Jajka ugotowałam na twardo. Wystudziłam i obrałam ze skorupek. Przekroiłam i wyjęłam żółtka. Jajka przekroiłam wszerz, nie jak zwykle to robimy wzdłuż. Białka delikatnie scięłam na dole, aby mogły stać.
Żółtka roztarłam z serkiem,solą i pieprzem. Koperek drobniutko posiekałam. Dodałam do żółtek koperek i posiekaną bardzo drobno paprykę.Dokładnie wymieszałam i nałożyłam do białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.07.2015 21:09
Prosto i smacznie.
alaaa 01.04.2013 18:12
lubię takie jajeczka
artur7 18.02.2013 14:54
mniam
Misada 18.02.2013 14:46
świetne
Krzysiek3 18.02.2013 14:40
super
Klisza 18.02.2013 14:34
wiosennie wyglądają
Iwka 18.02.2013 14:27
pyszne
Konczi 18.02.2013 14:27
jakie ładne mniam mniam ... chyba na świąteczny stół by pasowały :)
Silver Teaspoon 18.02.2013 14:20
ładnie wyglądają
Simeo 18.02.2013 14:16
smaczne
gosia56 18.02.2013 13:58
zawsze dobre
IwonaDD 18.02.2013 13:54
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak