Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie ogórkowo-koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
ogórek kiszony 3 szt
koperek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 400 g
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Pysznie doprawione jaja w sam raz na domową imprezę lub szybką kolację Jak dla mnie rewelacja ekspresowe wykonanie, oryginalny smak, a dużo mniej pracy niż przy jajach faszerowanych.

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie ogórkowo-koperkowym

Kroki postępowania

1
Jaja umyć, ugotować na twardo i schłodzić. Cebulę obrać i posiekać w drobna kosteczkę. Ogórki również posiekać w drobną kostkę
Krok 1 - Jaja w sosie ogórkowo-koperkowym foto
2
Jaja obrać i przekroić na połówki, ułożyć na półmisku. Koperek umyć i drobno posiekać
Krok 2 - Jaja w sosie ogórkowo-koperkowym foto
3
Do miski wlać jogurt, dodać majonez, koperek ogórki, cebulę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać jajka. Podawać schłodzone. Smacznego!
Krok 3 - Jaja w sosie ogórkowo-koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 22.01.2019 15:37
Fajne to.Zapisze .Thanks ;)
Joanna Kryla 01.02.2018 12:07
Dziękuję bardzo:)
Ola1984 12.07.2017 20:49
Smacznie i prosto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak