Jaja faszerowane /na gorąco/

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    8 szt
  • olej

    1,5 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • koperek

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jaja w skorupkach przecinamy wzdłuż na pół bardzo ostrym nożem.Ostrożnie wybieramy ze skorupek zawartość.Na oleju szklimy drobniutko posiekaną cebulkę. Jajka rozdrabniamy / ja to robię tłuczkiem do ziemniaków, ale można zemleć w maszynce/, dodajemy cebulkę,drobno posiekaną natkę i koperek, łyżkę tartej bułki, sól i pieprz do smaku.Tą masą nadziewamy skorupki i dociskamy ją do wysypanej na talerz tartej bułki. Smażymy na maśle. Podajemy na gorąco z młodymi ziemniakami i dowolna surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 18.09.2012 08:28
swietne
cukiereczek 15.04.2012 08:32
doskonałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat