Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • szynka gotowana

    50 g
  • żółty ser

    50 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jaja faszerowane

1. Jaja ugotować, przeciąć wzdłuż
2. Wydrążyć żółtka i zmieszać je pokrojonymi w kostkę: szynką, papryką, szczypiorkiem, żółtym serem + łyżeczka majonezu
3. Białka napełnić farszem
4. Obtoczyć w bułce tartej
5. Obsmażyć na rozgrzanej patelni
6. Podawać nadzieniem do dołu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marta639 17.09.2010 18:32
Mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat