Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy sernik na zimno

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 12 szt
serek homogenizowany 6 szt
galaretka 3 szt
śmietana 30% 1 szk
cukier waniliowy 1 op
jagody 0,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik na zimno

Do przygotowania ciasta użyłam serków homogenizowanych waniliowych oraz galaretek jagodowych.
Formę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Pół szklanki galaretki zostawić do stężenia, a resztę galaretki połączyć z serkami homogenizowanymi. Całość wyłożyć na biszkopty i odstawić do stężenia.
Śmietanę ubić wraz z cukrem waniliowym. Galaretkę rozdrobnić widelcem i część dodać do bitej śmietany, delikatnie wymieszać. Śmietanę wyłożyć na ciasto.
Na koniec ozdobić jagodami oraz resztą galaretki, schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joasiek 20.07.2014 22:20
Pięknie wygląda, uwielbiam serniki na zimno :)
Rysia 20.07.2014 20:42
Pyszny sernik.
agnieszka214 20.07.2014 20:05
apetyczny pomysł
halina17 20.07.2014 19:28
Apetycznie wygląda.
karolina1869 20.07.2014 18:51
takie serniki są pyszne
nogawkuchni 20.07.2014 16:04
Z pewnością pyszne lekkie ciasto,świetny letni deserek.
Stenka 20.07.2014 15:49
smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak