Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięce kotlety z sosem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 1 łyżka
wino czerwone 100 ml
kotlety jagnięce 8 szt.
olej roślinny
sól
fasolka szparagowa 40 dag
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
masło 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięce kotlety z sosem śliwkowym

Wymieszaj w misce powidła z czerwonym winem. Umyj, osusz kotlety. Natnij je w obwodzie w kilku miejscach i lekko rozbij. Posmaruj marynatą i odstaw na noc do lodówki.
Posól je, dopraw pieprzem i na rozgrzanym oleju podsmaż z obu stron. Przełóż do brytfanny i piecz w temp. 150 stopni 10 min.
Cebulę, czosnek obierz, drobno posiekaj. Całość podsmaż na maśle. dodaj ugotowaną fasolkę. dopraw solą i pieprzem. Podawaj z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak