Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany budyń czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
daktyle ok 10 szt
kakao 2-3 lyżek
mleko 1/2 Szklanki (około)
orzechy laskowe 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany budyń czekoladowy

Daktyle namoczyć.
Kasze dokładnie wypłukać- ugotować do miękkości.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera (daktyle odsączyć) i dokładnie miksować ok. 5 min- do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
W zależności od pożądanej gęstości można dodać mniej mleka.
Kakao dodajemy w/g upodobań.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.06.2016 06:01
on jest pyszny :)
Ania321 01.06.2016 19:47
muszę wypróbować, wygląda bardzo smacznie :)
mirosława4 01.06.2016 18:16
apetyczny !
smerfetka79 01.06.2016 17:48
uwielbiam te smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak