Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglano- migdałowe ciasteczka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka ugotowanej
płatki migdałowe 5 łyżek
jajko 1 sztuka
mąka pszenna pełnoziarnista 1 szklanka
jagody goji 1 garstka
żurawina suszona 1 garstka
syrop z agawy 2 łyżki

Porada

Do ciastek można dodać pozostałości po mleku migdałowym i jaglanym.

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglano- migdałowe ciasteczka

Kroki postępowania

1
Do naczynia wkładamy ugotowaną kasze jaglaną, zmielone płatki migdałowe, jajko i owoce goi i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Jaglano- migdałowe ciasteczka foto
2
Dodajemy szklankę mąki pełnoziarnistej i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jaglano- migdałowe ciasteczka foto
3
Z ciasta formujemy ciasteczka. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 10-12 minut w temperaturze 170stopni (do zrumienienia).
Krok 3 - Jaglano- migdałowe ciasteczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 27.03.2015 09:32
wyglądają bardzo smakowicie!
Monika-twin 27.03.2015 09:20
ALE SUPER CIASTKA.
usmiech 27.03.2015 07:10
ciekawy przepis
Franciszek 26.03.2015 23:06
Pięknie się prezenutują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak