Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanki z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
pieczarki 30 dag
por 1 szt
olej kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek

Porada

Aby kasza jaglana straciła goryczkę, przed gotowanie najpierw płuczemy ją w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanki z pieczarkami

Kaszę gotujemy około 15 minut w osolonej wodzie- studzimy.
Pieczarki i por kroimy- podsmażamy na odrobinie oleju- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Kaszę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy posiekany drobno szczypiorek.
Forrmujemy kotleciki delikatnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.08.2015 00:04
smakowity pomysł
Ela15 01.03.2015 12:55
muszę spróbować
adelajda 20.02.2015 15:04
Chętnie spróbuję, jeszcze nie jadłam takich
Margo1 14.02.2015 20:19
nie jadłam takich
romanrafal
romanrafal 08.02.2015 08:41
bardzo fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak