Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Główne składniki

mleko 2% 200 ml
kasza jaglana 4 łyżki
jabłko 1/2
cukier brązowy 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 garści
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Ozdoby

jabłko 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Mleko z cukrem podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Kaszę płuczemy na sitku pod gorącą wodą i dodajemy do mleka. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na dużych oczkach tarki. Po 5 minutach od wrzucenia kaszy do mleka, dodajemy jabłko, połowę rodzynek i łyżeczkę cynamonu. Mieszając gotujemy około 5-10 minut aż kasza napęcznieje. Gotową kaszę przekładamy do miseczki, ozdabiamy kilkoma plasterkami jabłka i posypujemy rozdrobnionymi rodzynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 27.01.2015 16:22
takie pyszne, że aż ślinka leci :)
Monika-twin 27.01.2015 14:51
ALE BYM SOBIE ZJADŁA.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak