Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    800 g np. Hokaido
  • roszponka

    1 opakowanie
  • ser kozi

    250 g
  • pestki słonecznika

    100 g
  • ocet balsamiczny

    100 ml
  • oliwa

    100 ml
  • cukier brązowy

    szczypta
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
Upiec dynie ze skórą w jednym kawałku, w temperaturze 190 stopni. Następnie wystudzić, oddzielić od skórki i miąższ pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
Roszponkę opłukać pod wodą, wysuszyć i wyłożyć do miski. Następnie dodać dynie, pokrojony i zgrillowany ser kozi, a na wierzch pestki słonecznika.
Krok 4 - Sałatka jesienna z pieczoną dynia, serem kozim i słonecznikiem foto
Całość polać sosem przygotowanym z octu, oliwy z oliwek, przypraw i cukru.
Skropić sałatkę, podawać samodzielnie lub z chrupiącą bagietką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 05.10.2016 17:32
Pyszna sałatka
sezamek 05.10.2016 14:16
DS też się ocenia ? :)
Madzai 05.10.2016 11:02
Bardzo dobre :)
kasia.s 05.10.2016 10:56
Smakowicie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat