Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z karmelizowaną gruszką i brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 0,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
brzoskwinia 1 szt
gruszka 1 szt
olej kokosowy 1 łyżka
cukier brązowy 1,5 łyżki
cynamon Prymat 1 łyzeczka
Kardamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z karmelizowaną gruszką i brzoskwinią

Lekko podprażoną kaszę jaglaną wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn.
Przekładamy do 2 miseczek.
Na patelni podgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cukier i czekamy aż się rozpuści. Dorzucamy pokrojone w kostkę gruszkę i brzoskwinię. całość razem smażymy przez chwilę na małym ogniu. Dorzucamy cynamon i kardamon.
Mieszamy. Układamy na kaszy.
Posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 18.10.2016 15:15
lubię taką
Patrycja33 18.10.2016 13:43
pyszna jaglanka:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak