Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką

Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 gram
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • cukinia

    1/2 szt
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cieciorka konserwowa

    1/2 puszki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Kaszę jaglaną wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować ją al dente. Odcedzić.
Krok 2 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Cukinię oraz rzodkiewki dokładnie umyć i osuszyć, a następnie pokroić: rzodkiewki w półplasterki, a cukinię w kostkę.
Krok 3 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cukinię i podsmażyć ją przez 5 minut.
Krok 4 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Dodać śmietanę i dusić przez około 3 minuty.
Krok 5 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 6 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
Dodać ugotowaną kaszę, odsączoną ciecierzycę oraz rzodkiewkę. Wymieszać i smażyć jeszcze przez około 2-3 minuty.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

02.07.2017 10:48
Mniam, fajny wytrawny pomysł na kaszę jaglaną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat