Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
rzodkiewka 1/2 pęczka
cukinia 1/2 szt
olej kokosowy 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
cieciorka konserwowa 1/2 puszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować ją al dente. Odcedzić.
Krok 1 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
2
Cukinię oraz rzodkiewki dokładnie umyć i osuszyć, a następnie pokroić: rzodkiewki w półplasterki, a cukinię w kostkę.
Krok 2 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
3
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cukinię i podsmażyć ją przez 5 minut.
Krok 3 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
4
Dodać śmietanę i dusić przez około 3 minuty.
Krok 4 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
5
Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 5 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto
6
Dodać ugotowaną kaszę, odsączoną ciecierzycę oraz rzodkiewkę. Wymieszać i smażyć jeszcze przez około 2-3 minuty.
Smacznego :)
Krok 6 - Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:48
Mniam, fajny wytrawny pomysł na kaszę jaglaną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak