Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanica

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
słonecznik łuskany 50 gram
miód 4 łyżki
sok jabłkowy 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
masło miękkie 1 łyżka
rabarbar 1 łodyga
truskawki garść
borówki garść
maliny świeże garść
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanica

Kaszę prażymy na suchej patelni do zarumienienia.Przelewamy wrzątkiem i ponownie przekładamy na patelnię, zalewamy wodą i sokiem jabłkowym.
Gotujemy kaszę kilka minut pod przykryciem. Następnie odkrywamy i gotujemy do całkowitego odparowania płynów, mieszając. Dodajemy masło, miód i pokrojone owoce. Podajemy z prażonym słonecznikiem i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.08.2015 13:55
zdrowe i zapewne pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak