Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAGLANE SZNYCELKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki podsmażonej cebulki
1 jajko surowe
1 łyżka mąki
2 łyżki bułki tartej
sól do smaku
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
papryka ostra mielona szczypta
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: JAGLANE SZNYCELKI

Kaszę jaglaną należy ugotować al dente w osolonej wodzie.
Do przestudzonej kaszki należy dodać pozostałe składniki. Wymieszać i doprawić do smaku.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Z podanych składników wyjdzie 7 średnich sznycelków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 07.01.2017 17:14
Dodam jeszcze, że powinno być 5 łyżek kaszy jaglanej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak