Ciasto: Proszek do pieczenia wymieszać z mąką, następnie dodać masło, żółtka,cukier i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na około godzine. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na dnie rozłożyć równomiernie ciasto. Ponakłuwać je widelcem.Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170ºC przez około 15 minut. Masa budyniowa: 1 szklanke mleka zagotować z masłem, cukrem i c ukrem waniliowym Pozostałe pół szklanki mleka połaczyć z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka, natychmiast obniżyć moc na palniku i mieszać intensywnie, do zagotowania. Pogotować minutę.Wystudzić. Jabłka: Jabłka obrac ze skórek, przekroic na półówki, wydrazyć środki.Obgotowac chwile .Oprószyc cynamonem i cukrem waniliowym. Masa serowa: Twaróg połaczyć ze smietanką , maka , dodac utarte z cukrem pudrem, cukrem waniliowym żółtka Białka ubic na sztywna piane , dodac do masy , wymieszac. Przygotowanie: Na wierzch c podpieczonego iasta wyłozyc mase budyniowa, poukładac delikatnie oprószone półóowki jabłek na masie budyniowej. Jesli środki sa duze wypełnic je budyniem.Na półowki jabłek wylac mase serowa.Wyrównac wierzch łyzką Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45-50 minut w temp 175 st. c. Gotowe ciasto przed podaniem oprószyc cukrem pudrem.