Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo-cynamonowe crumble z imbirem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 4 szt
masło 50 g
mąka
cukier
cynamon Prymat
imbir
sok jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo-cynamonowe crumble z imbirem

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę, mieszamy z cynamonem i imbirem i układamy w miseczkach do zapiekania. Podlewamy 2-3 łyżkami soku jabłkowego. Z masła, mąki , cukru i odrobiny cynamonu zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią jabłka. zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach C przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak