Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo-cynamonowa granola (z patelni)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane górskie 5 łyżek
olej kokosowy 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
płatki migdałowe 2 łyżki
jabłka suszone w kostce 3 łyżki
żurawina suszona lub suszony berberys 1 łyżka (u mnie dziś berberys)
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo-cynamonowa granola (z patelni)

Do miseczki wsypujemy płatki owsiane górskie, dodajemy płatki migdałowe oraz łyżeczkę cynamonu (płaską), wszystko mieszamy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Następnie wsypujemy zawartość naszej miseczki. Smażymy składniki (lekko przemieszałam drewnianą łyżką), aż lekko się zarumienią i zaczną ładnie pachnieć (mały ogień). Następnie dodajemy łyżkę miodu, mieszamy całość drewnianą łyżką, tak aby miód połączył się z resztą składników. Na koniec dodajemy suszone jabłka z berberysem, szybko mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Gotową granolę przekładamy do słoiczka. Podajemy np. z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.01.2017 21:25
Woow, podoba mi się
Róża1 27.01.2017 22:53
Przepyszny deserek :-)
MagdalenaIC 22.01.2017 00:14
Można i bez cynamonu :) Przepis można dowolnie modyfikować :)
adelajda 21.01.2017 19:00
Super ....bez cynamonu jak dla mnie ..:)
MagdalenaIC 21.01.2017 18:09
Dziękuję :D
mysza75 21.01.2017 11:41
jaka dobra i zdrowa granola
Mniam 21.01.2017 09:07
Narobiłaś mi ochotę na domowa granolę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak