Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe roladki schabowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plaster
jabłka 2
mąka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe roladki schabowe

Kroki postępowania

1
2 plastry schabu ( po 120 g )
2 jabłka papierówki
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mąka do obtaczania
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Schab umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć sola i pieprzem. Każdy kotlet rozłożyć na płacie folii spożywczej. Umyte jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć je na mięsie.
Krok 1 - Jabłkowe roladki schabowe foto
2
Zawinąć roladki i wstawić je na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Jabłkowe roladki schabowe foto
3
Po tym czasie roladki obtaczać w mące,
Krok 3 - Jabłkowe roladki schabowe foto
4
potem w rozmąconym jajku i na koniec w bułce tartej. Roladki smażyć na oleju rzepakowym z każdej strony na złoto brązowy kolor na nie za mocnym ogniu aby roladki nie były surowe wewnątrz.
Krok 4 - Jabłkowe roladki schabowe foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Jabłkowe roladki schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 24.02.2014 22:32
ciekawe połączenie :) intryguje mnie bardzo :)
cukiereczek 24.02.2014 17:20
bardzo apetyczne
Megg 24.02.2014 17:14
wyśmienite roladki
Kuchenka 24.02.2014 16:37
aż ślinka cieknie :)
Krzysztof15 24.02.2014 16:28
pyszna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak