Jabłkowa Wątróbka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    70 dag
  • cebula

    3 sztuki
  • sól

  • mąka

  • jabłko winne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę kroimy w mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy.Osuszamy.Na głęboki talerzyk nasypujemy mąkę.Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz.Kawałki wątroby obtaczamy w mace i układamy na patelni.Posypujemy pieprzem.Cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do miesa.Jabłka kroimy na ćwiartki,wycinamy gniazda nasienne(skórki nie obieramy) i kroimy w kostkę.Gdy wątróka dobrze się usmaży dodajemy jabłka.Trzymamy na patelni z 10 minut.Mieszamy.Na koniec danie solimy i podajemy np. z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 21.11.2013 08:35
ciekawe połączenie smaków
irenka 12.01.2012 11:42
smaczna,też tak robię
irenka 12.01.2012 11:42
smaczna,też tak robię
jerry1 17.11.2011 14:00
super przepis
rutynka 14.11.2011 09:24
musi być dobra
Ania67 20.10.2011 20:34
ciekawa
Mariusz10 14.10.2011 18:58
znakomita
MAR3STA 14.10.2011 18:46
fajny pomysł
joanna77 04.10.2011 21:05
mniam
Chojłówna 27.09.2011 15:54
lubię:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat