Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 3 szt
migdały płatki 3 łyżki
rodzynki 2 łyżki
orzechy włoskie 2 szt
miód 1 łyżeczka
cynamon 1 szczypta
wino białe 2 łyżki
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć, odciąć górę i wydrążyć gniazda nasienne
Krok 1 - Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym foto
2
W rondelku roztopić masło, dodać płatki migdałów i rodzynki
Krok 2 - Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym foto
3
Orzechy posiekać dodać do rondelka, razem z cynamonem, miodem i winem.
Pogotować chwilkę aż zgęstnieje
Krok 3 - Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym foto
4
Sosem nadziewać jabłka, owinąć w folię i piec w temp 200st C ok 10- 15 minut
Krok 4 - Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym foto
5
Podawać na gorąco, można polać dodatkowo sosem lub obsypać cukrem pudrem

SMACZNEGO!!
Krok 5 - Jabłko pieczone z migdałami, miodem, winem i rodzynkami w sosie cynamonowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.05.2013 16:20
pyszne są takie jabłka :)
jozefinach 04.05.2013 11:52
Smaki dzieciństwa.
adelajda 22.04.2013 18:56
lubię pieczone jabłka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak