Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kilogramy
cukier kryształ 2 kilogramy
woda 2 litry
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w syropie

Ulubione jabłka umyj (najlepsze są twarde odmiany) ,obierz, przwkrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.Zagotuj syrop z cukru i wody. Do gotujacej się mieszanki dodaj także goździki oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny.Gdy syrop ponownie się zagotuje wrzuć do niego owoce które obgotuj (nie rozgotuj). Następnie jabłka wyciągnij, przełóż do słoiczków, zalej gorącym syropem i zakręć na ciepło. Pasteryzuj je jeszcze przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 04.01.2014 22:56
robie podobnie
Piotr-21 07.12.2013 16:09
smaczne jabłka
Barbara/zuza22_85 07.12.2013 16:01
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak