Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w piwnym cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
jabłka 4 szt
cukier puder
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w piwnym cieście

Kroki postępowania

1
Piwo zmiksować z mąką,cukrem, jajkiem na gładkie ciasto o gęstości kwaśnej śmietany.
Krok 1 - jabłka w piwnym cieście foto
2
Jabłka obrać pokroić w plasterki. Z każdego plastra wyciąć gniazda nasienne. Każdy plaster wrzucać do ciasta, obtoczyć i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do pięknego zarumienienia.
Krok 2 - jabłka w piwnym cieście foto
3
podawać na ciepło posypane cukrem pudrem i rozpuszczalnym kakaem w proszku. Można podać również z ulubioną konfiturą.
Krok 3 - jabłka w piwnym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2013 15:34
fajny pomysł
barbara11561 05.06.2013 18:03
pyszny deser dla dorosłych
teresa18 05.03.2013 15:47
placuszki dla dorosłych
Piter 31 23.02.2013 08:51
Smaczne.
Zdzisław 22.02.2013 23:34
dobre jabłka
beniaminek 22.02.2013 21:55
smaczne
treonina 22.02.2013 21:09
to coś dla mnie :-)
oilliwka 22.02.2013 21:03
uwielbiam takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak