Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

mąka 1,5 szklanki
cukier trzcinowy 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

DODATKOWO

jabłka 5-6 sztuk
olej do smażenia
cukier puder 1 łyżka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Porada

Puszyste ciasto i miękkie, orzeźwiające owoce w środku. Do tego cynamonowe wykończenie i mamy pyszne, tanie i szybkie w przygotowaniu danie:).

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i kroimy w plastry około 0,5 cm. Ze środków wycinamy gniazda nasienne.
Krok 1 - Jabłka w cieście foto
2
Do miski przelewamy mleko. Dodajemy do niego mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz jajko. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Krok 2 - Jabłka w cieście foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Krążki owocowe maczamy w cieście.
Krok 3 - Jabłka w cieście foto
4
Wykładamy je na rozgrzany tłuszcz. Racuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Jabłka w cieście foto
5
W miseczce łączymy cukier puder oraz cynamon. Cynamonowym cukrem pudrem posypujemy racuszki przed podaniem. Gotowe!
Krok 5 - Jabłka w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 31.12.2015 14:57
Moje ulubione...pycha!
gusia1000 31.12.2015 02:24
Prosto i smacznie.
MAR3STA 30.12.2015 21:30
Pyszne placki
Grazyna0211 30.12.2015 20:50
smacznie i prosto
Gracer 30.12.2015 20:37
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak