Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółka 3 szt
margaryna 30 dag
śmietana gęsta 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 szt
cukier 1 szkl
jabłka 6-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w krążki lub kawałki. Mąkę i margarynę siekamy nożem na stolnicy, dodajemy pozostałe skłądniki i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto rozwałkowujemy na dwa placki. Na jednym układamy jabłka a drugim przykładamy jabłka i dociskamy ciasto. Następnie wykrawamy np szklanką kółka. Ukłądamy gotowe placuszki na blaszce , smarujemy roztrzepanym jajkiem , posypujemy cukrem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stponi przez około 40 minut , aż będą miały złoty kolor. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.06.2013 22:00
bardzo smaczny deser
Ewelina47 17.04.2013 20:48
szybko smacznie ... super
artur7 01.02.2013 14:40
fajne placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak