Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mąka tortowa 1 1/2 szklanki
cukier puder 1 1/2 szklanki
jaja 5 szt
masło 13 dag
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat pomarańczowy 1 szt
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić w grubszą kostkę, obtaczać w cukrze a następnie w zwykłej mące i odstawić.
Krok 1 - Jabłka w biszkopcie foto
2
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
Krok 2 - Jabłka w biszkopcie foto
3
Wlać mleko, dodać ubitą pianę z białek, mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat (kilka kropli). Wlać rozpuszczone i schłodzone masło i wszystko delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Jabłka w biszkopcie foto
4
Na koniec dodać przygotowane jabłka, ponownie wymieszać i przelać do formy.
Krok 4 - Jabłka w biszkopcie foto
5
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Krok 5 - Jabłka w biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.04.2015 20:59
lubię takie bardzo :)
Franciszek 26.04.2015 15:04
Pyszne ciasto
Damiano
Damiano 26.04.2015 12:14
bardzo dobre
Renata9 26.04.2015 11:40
Smaczne jabłuszka :-)
pestka 26.04.2015 09:13
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak