Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
jajko 3 sztuki
cukier 9 łyżeczek
mąka 5 łyżeczek
cukier puder do smaku
cynamon do smaku
cukier wanilinowy do smaku
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Jabłka obrać, przekroić na połowy i posypać cynamonem. Połówki jabłek ułożyć przekrojem do góry. Ubić sztywną pianę z białek, dodać cukier, wymieszać z żółtkami i mąką. Ciastem oblać jabłka. Piec w piekarniku w temp. 160 stopni przez ok. 30-40 minut. Podawać z cukrem pudrem lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 03.10.2012 14:49
mmm pycha
Katarzyna40 23.09.2012 18:54
polly66 z lodami faktycznie świetny pomysł !
mariel78 13.09.2012 14:02
fajne
polly66 12.09.2012 10:48
jakie ładne i bita śmietana jest, jeszcze lody dorzucam i I klasa ;)
Betka 12.09.2012 09:28
pycha;)
treonina 11.09.2012 21:47
z chęcią spróbuję
magda28 11.09.2012 20:57
bardzo fajne
Katarzyna87 11.09.2012 20:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak