Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka marynowane

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kilogramy
cukier 1 szklanka
ocet 1/4 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
Goździki całe Prymat 6 sztuk
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 3 sztuki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka marynowane

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki lub grubą kostkę. Przelać gotującą wodą, a następnie zimną. Włożyć do słoików. Ugotować zalewę ze szklanki wody z octem i cukrem oraz przyprawami. Zalać gorącą zalewą ułożone w słoikach owoce. Zakręcić słoiki. Pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.12.2014 16:40
lubię takie
Kejti 25.11.2014 18:54
Jeszcze nie próbowałam,ale ciekawa przekąska :-)
Bernadeta1 23.11.2014 15:59
Takich nie jadłam, warto wypróbować
mirosława4 23.11.2014 15:35
w takiej wersji jeszcze nie robiłam a do czego można je potem użyć ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak