Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do szarlotki.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 50 dag
laska cynamonu 2 szt
rodzynki 4 łyżki
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do szarlotki.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki, plasterki. Jabłka włożyć do emaliowanego garnka, wsypać cukier, wlać trochę wody
i gotować do właściwej konsystencji. Jeżeli lubimy kawałki jabłka to krócej, jeżeli mus to dłużej.
Pod koniec gotowania dodać cynamon i rodzynki. Gorące nałożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować w temp. około 100stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 06.09.2014 19:30
Lubię szarlotkę z takimi jabłkami.
agnieszka214 06.09.2014 10:17
pychota tez takie robie na zime
Marta1986 06.09.2014 09:22
pysznosci mniam
Czyki 06.09.2014 08:45
Bardzo mi się podobają takie słoiczki wypełnione jabłuszkami :)
Renata9 06.09.2014 07:34
pyszne jabłuszka do szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak