Jabłecznik z pianką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    60 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • margaryna

    1 kostka
  • Piana:

  • białko

    5 sztuk
  • cukier puder

    1/3 szklanki
  • cynamon

    do posypania
  • jabłka

    1 podsmażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę i dodać wszystkie składniki na ciasto prócz jabłek. Wyrobić ciasto. Odłożyć 1/3 ciasta i resztę dać na brytfannę. Na ciasto dać jabłka, Posypać cynamonem. Białka ubić na sztywno z cukrem. Wylać na jabłka, i poskubać resztę ciasta na pianę. Piec 45 minut w 180 st. C. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 07.10.2011 22:05
pyszotka
malaczarna23 26.08.2011 12:49
super
gosia47-47 21.04.2011 21:35
pyszny
tomek18 18.04.2011 13:28
uwielbiam jabłeczniki
Iwusia 24.03.2011 23:08
Uwielbiam :)
aginaa 24.02.2011 12:02
smaczne
Ania60 23.02.2011 16:44
Smacznie wygląda
eduszo 23.02.2011 15:52
Uwielbiam taka.
Neetka90 23.02.2011 12:54
Wygląda smakowicie ;)
agnieszka214 21.02.2011 09:50
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat