Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z czarną jagodą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 5 szt.
mąka 30 dag
masło 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
jajko 3 szt.
cytryna 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
borówki 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z czarną jagodą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Umyć 3 jabłka, wykroić środki i pokroić w plasterki, następnie skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę i podczas ucierania wbijać jajka.
Krok 1 - Jabłecznik z czarną jagodą foto
2
2 pozostałe jabłka obrać, zetrzeć, dodać do masy razem z mąką i proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Jabłecznik z czarną jagodą foto
3
Dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy.
Krok 3 - Jabłecznik z czarną jagodą foto
4
Wierzch ciasta udekorować plastrami jabłek i czarnych jagód. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni.
Krok 4 - Jabłecznik z czarną jagodą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 09.02.2015 23:52
jabłecznik ładnie wyszedł
Ola1young 06.12.2014 15:01
fajne,ciekawe ciasto :-)
mysza75 06.12.2014 14:16
ale pyszności i jaki fajny pomysł
Lucan 05.12.2014 21:22
fajny efekty:)
Lis 05.12.2014 21:17
Cudowne ciasto:)
Katarzyna59 05.12.2014 19:55
przepyszny
Joannasz3190 05.12.2014 17:25
Pyszności :)
nogawkuchni 05.12.2014 14:31
Bardzo ciekawy przepis na z pewnością pyszne i oryginalne ciasto.
idealme 05.12.2014 14:23
bardzo smaczne
jasiek 05.12.2014 14:18
wyszły oczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak