Jabłecznik na zimno

Jabłecznik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka jaj

    3 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • miękkie masło

    25 dkg
  • aromat rumowy

    1 szt
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki, odcisnąć z nadmiaru soku.

Masło (może być roślinne) utrzeć z cukrem pudrem i żółtakami, dodać aromat i jabłka, wymieszać.

Tortownicę posmarować masłem i posypać pokruszonymi ciastkami, albo bułką tartą.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,na nie nałożyć połowę masy kremowo-jabłecznej,następnie kłaść kolejną warstwę biszkoptów i resztę masy. Całość wstawić do lodówki.

Na wierzch deseru można wylać galaretkę owocową i wtedy, ponownie wstawić do lodówki.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

13.06.2013 17:37
wspaniały torcik

Honorata1

22.07.2012 21:01
rewelacyjny deser ! :)

1j1o1l1a1

20.07.2012 13:42
obecnie sezon na jabłka trwa, jest bardzo dużo, chociażby papierówki , warto taki deser zrobic, polecam :)

Rafał10

10.06.2012 14:52
SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)

Katarzyna59

31.05.2012 20:17
super

MAR3STA

02.05.2012 19:36
pyszny

alaaa

20.04.2012 12:31
świetny torcik

Justyna87

15.04.2012 16:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat