Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na kruchym spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka 40 dag
jajko 1 szt
cukier puder 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na kruchym spodzie

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodać jajko i mąkę wyrobić na gładkie ciasto . Ciasto podzielić na 2 części 2/3 ciasta wkładamy do lodówki a 1/3 wkładamy do zamrażalnika
Krok 1 - Jabłecznik na kruchym spodzie foto
2
Jabłka obieramy drobno kroimy i prażymy z cukrem i cynamonem studzimy
Krok 2 - Jabłecznik na kruchym spodzie foto
3
Ciasto z lodówki wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka tortownicy tak aby było po bokach, na ciasto wylać masę jabłkowa
Krok 3 - Jabłecznik na kruchym spodzie foto
4
na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki . Pieczemy w temp 180 C około 30 minut
Krok 4 - Jabłecznik na kruchym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.02.2014 14:17
pyszne ciasto
MagdaXXX 22.04.2013 21:12
mniam pychotka
RenataZ-et 25.01.2013 17:42
Taki jabłecznik jest fantastyczny! Aż muszę jutro upiec :)
MAR3STA 05.01.2013 14:58
smaczne ciasto
pycia9 30.12.2012 22:14
pycha
mela25 29.12.2012 11:09
W składnikach brakuje : 5 jabłek , Cynamon prymat i 5 łyżek cukru .
Wafelek2601 29.12.2012 10:50
Wygląda super
adelajda 28.12.2012 09:49
pyszne
Zdzisław 28.12.2012 06:07
tak lubię
Lemon 28.12.2012 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak