Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na biszkoptach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1.5 kg
biszkopty okrągłe 250 g
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na biszkoptach

Jabłka opłukać, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i podsmażyć dodająć 3 łyżki wody. Gdy jabłka się rozgotują dodać 2-3 łyżki cukru, ( w zależności od kwaśności jabłek) i galaretkę cytrynową lub pomarańczową, ale może być każda inna.
Wymieszać dokładnie i ostudzić. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody, wymieszać i ostudzić.
Na dno tortownicy rozłożyć biszkopty, nałozyć pół ostudzonych jabłek, na to drugą warstwę biszkotów i drugą warstwę jabłek oraz trzecią warstwę biszkoptów. Zalać teżejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.11.2013 11:39
lubię ciasta z jabłkami :)
Skoter 21.06.2013 15:01
tez taki lubię
irenka 13.06.2013 22:30
pyszne i szybkie ciacho
Kasia36 14.05.2013 22:23
Fajne szybkie i proste
fictor123 11.01.2013 05:56
dla mnie nowosc :)
Ada-Gaba 16.11.2012 13:31
pyszne
Bernadeta1 18.09.2012 14:33
dobre i szybkie ciasto
elficzna 23.08.2012 16:42
pięknie wyglada
miszelka 23.08.2012 11:28
szybkie i lekkie, w sam raz na lato :)
gosia561 20.08.2012 12:45
świetne
jasiek 16.08.2012 17:24
dobre ciacho
okrysia 29.07.2012 17:42
smaczne, juz robię
Emilia22 29.07.2012 17:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak