Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margatyna 1 kostka
śmietana kwaśna 400 g
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 1 szt
jaja 3 szt
żółtko jajek 2 szt
jabłka 1,5 kg
cukier waniliowy szt
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać pokroić w części i udusić na koniec duszenia osłodzić dodać galaretkę wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Make wymieszać z proszkiem, cukrem waniliowym i margaryną dodać jajka, żółtka, cukier, śmietanę i wyrobić ciasto
Krok 1 - JABŁECZNIK foto
2
wyrobione ciasto podzielić na dwie cześć mniejszą i większa, większą wykładamy na spód posypujemy bułka tartą i wykładamy jabłka na wierzch kładziemy resztę ciasta, nakłuwamy widelcem i wkładamy do pieca na 40 minut 180 stopni
Krok 2 - JABŁECZNIK foto
3
po upieczeniu możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
Krok 3 - JABŁECZNIK foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 02.08.2014 00:14
jutro zrobie ciekawe jaki wyjdzie
Klausia 12.09.2013 21:30
moje ulubione ciacho :)
rjustysia 26.09.2012 10:10
domowy jabłecznik najlepszy!
Kate131 13.09.2012 08:24
apetyczny
Norgiusz 25.08.2012 07:55
super
Konczi 10.08.2012 15:27
cudnie wygląda pycha !
sylwia / sytofala 05.08.2012 20:43
smak tradycji
Katarzyna87 05.08.2012 18:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak