izabella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1
  • mąka pszenna

    100 g
  • cukier kryształ

    80 g
  • białka

    2
  • owoce

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto rozwałkować na stolnicy. Nadać mu kształt prostokąta i nałożyć owocową masę. Przedtem owoc pokroić w kostkę i posypać maką, a nastepnie wymieszać je z piana ubita na sztywno białka i cukru. uformowane w kształcie rolady ciasto posmarowac roztrzepanym jajkiem, ułozyc na blasze i piec w temp. 220 stopni. Po upieczeniu posmarowac syropem, i pozostałymi owocami ozdobić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat