inne śledzie w sosie śmietanowym

inne śledzie w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szklanka śmietany kremowej

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb

  • oliwa

  • śledzie

    8 (duże, niesolone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odfiletowane, pozbawione głów śledzie po obsuszeniu posypujemy przyprawami, odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wkładamy oprószone mąką filety, smażymy aż do zarumienienia z obu stron. Od razu przekładamy do szerokiego rondla i trzymamay na najmniejszym ogniu. Upieczone zalewamy spieniona śmietaną z jogurtem, rondel szczelnie przykrywamy i trzymamy jeszcze przez 10 min w ciepłym piekarniku. Sos lekko doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

13.04.2012 19:32
super

gacopierz23

16.05.2011 22:39
pyszne

Magdalena80

11.11.2010 18:19
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat