Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk ze śliwkami z kompotu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 2 kg
słonina 15 dkg
masło 1 łyżka
Śliwki z kompotu
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: indyk ze śliwkami z kompotu

dzień przed wykonaniem dania nacieram indyka solą i pieprzem i odstawiam w chłodne miejsce. Nastepnie szpilkuje piersi indyka paskami słoniny. Do formy wlewam roztopione masło, na które kładę indyka. Piekę go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, a kiedy stanie się miękki, wkładam na chwilę śliwki z kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:26
niezłe
sznycel 06.08.2012 11:21
podaję z ziemniakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak