Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pomarańczą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 sztuka
otarta skórka z cytryny 1 sztuka
curry 1 płaska łyżka
posiekana natka 3 łyżki
posiekana melisa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pomarańczą

Sznycle cienko rozbij tłuczkiem.Natrzyj delikatnie solą i pieprzem.Pomarańczę obierz,wykrój z niej fileciki, rozłóż na mięsie. Posyp szczyptą curry,zwiń tworząc roladki.Bułkę tartą wysyp do miski, a następnie wymieszaj z posiekaną natką pietruszki,posiekaną melisą oraz skórką cytrynową.roladki panieruj w mące,jajkach doprawionych szczyptą soli oraz w bułce tartej.Usmaż na oleju na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna35 02.02.2013 16:48
musi być pyszne
Anna35 02.02.2013 16:48
musi być pyszne
Laila2786 02.02.2013 13:31
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak