Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1,2 kg
ananas świeży 1 szt
ser żółty 10 dag
olej 2 lyzka
Imbir mielony Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ananasem

Filet nacinamy w srodku za pomoca dlugiego noza. Posypujemy go sola, pieprzem , imbirem i odstawiamy na 1h w chlodne miejsce. Ananasa obieramy i wycinamy zdrewnialy srodek. Polowe ananasa kroimy w prazki, reszte w kostke. Ser trzemy na tarce z duzymi oczkami. Laczymy z pokrojonym w kostke ananasem, doprawiamy pieprzem i imbirem. Farszem napelniamy powstala w miesie kieszen. brzegi spinamy wykalaczkami. Mieso obsmazamy na oleju. Przekladamy do zaroodpornego naczynia. Przykrywamy i pieczemy ok. 80 min. w temp. 190 stopni. 10 min przed koncem pieczenia obkladamy mieso krazkami ananasa. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 16:41
amerykansko-hawajskie danie ;)
Jodaj 09.10.2012 07:15
mięso i indyka :) to co lubię :)
Emiliozo 29.09.2012 23:34
bardzo lubię mięso z indyka
gosia56 28.09.2012 18:32
lubię.
Justyna87 28.09.2012 17:38
zapowiada się naprawdę smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak