Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w zalewie piwnej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,2 kilogram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cebula 3 sztuki
piwo 250 ml
sól do smaku
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w zalewie piwnej

Udziec poporcjowałam przełóżyłam do naczynia żaroodponego dodałam przyprawy, posiekaną cebulę, zalałam piwem, doprawiłam solą do smaku.

Piekłam w 195 stopniach 1h, kolejne 30 min w 180 stopniach.

Podałam do ziemianków i surówki z białej kapusty.

(A następnego dnia pozostały wywar zaciągnęłam 1,5 łyżką mąki i podałam do makaronu;) )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak