indyk w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    pół kg
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula biała

    2 małe
  • marchew

    2 sztuki
  • pieczarki

    100 gr
  • oregano świeże

  • sól do smaku

  • masło

    do podsmażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - indyk w warzywach foto
marchew obierz i pokrój w plastry
cebulę w pióra
paprykę w paski
Krok 2 - indyk w warzywach foto
pieczarki na pół.większe na 4 części
Krok 3 - indyk w warzywach foto
mięso na duże kawałki
Krok 4 - indyk w warzywach foto
pieczarki podsmaż na maśle ,posól
Krok 5 - indyk w warzywach foto
do podsmażonych pieczarek dodaj cebulę
po kilku minutach dodaj paprykę i marchew
podduś około 5 minut ,posyp pieprzem
Krok 6 - indyk w warzywach foto
w naczyniu ułóż indyka ,zasyp warzywami ,posyp oregano. zawiń w folię al i piecz około godz.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 15.03.2015 20:44
obiadek super
kloruś 15.03.2015 16:49
chętnie bym się poczęstowała!
gosia1988 15.03.2015 14:19
pyszne danie na obiad
Małgorzata Pin 15.03.2015 12:56
Smakowity przepis.
Edith85 15.03.2015 12:45
pięknie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat