Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w warzywach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka pół kg
papryka czerwona 1/2 szt
cebula biała 2 małe
marchew 2 sztuki
pieczarki 100 gr
oregano świeże
sól do smaku
masło do podsmażenia

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w warzywach

Kroki postępowania

1
marchew obierz i pokrój w plastry
cebulę w pióra
paprykę w paski
Krok 1 - indyk w warzywach foto
2
pieczarki na pół.większe na 4 części
Krok 2 - indyk w warzywach foto
3
mięso na duże kawałki
Krok 3 - indyk w warzywach foto
4
pieczarki podsmaż na maśle ,posól
Krok 4 - indyk w warzywach foto
5
do podsmażonych pieczarek dodaj cebulę
po kilku minutach dodaj paprykę i marchew
podduś około 5 minut ,posyp pieprzem
Krok 5 - indyk w warzywach foto
6
w naczyniu ułóż indyka ,zasyp warzywami ,posyp oregano. zawiń w folię al i piecz około godz.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 6 - indyk w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 15.03.2015 20:44
obiadek super
kloruś 15.03.2015 16:49
chętnie bym się poczęstowała!
gosia1988 15.03.2015 14:19
pyszne danie na obiad
Małgorzata Pin 15.03.2015 12:56
Smakowity przepis.
Edith85 15.03.2015 12:45
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak