Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie śmietanowym z groszkiem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 300 g
groszek mrożony 200 g
cebula biała 1 sztuka
smietana 18% 100 ml
tymianek kilka gałązek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
ryż 200 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie śmietanowym z groszkiem.

1. Filet z indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
2. Dodajemy posiekaną cebulę, podlewamy odrobiną wody i podduszamy kilka minut.
3. Dodajemy mrożony groszek oraz gałązki tymianku i dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
4. W tym czasie gotujemy ryż.
5. Do indyka dodajemy śmietanę oraz przyprawy. Podduszamy jeszcze ok 7 minut.
6. Zajadamy z apetytem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 11.07.2014 13:37
pycha obiadek
mysza75 11.03.2014 18:37
Nie rybka a indyczek oczywiście, poprawiam się :-)
mysza75 11.03.2014 18:36
Jakie pyszności moje smaki lekka rybka
Kejti 09.03.2014 09:09
Bardzo fajne danie :-)
Lidzia 08.03.2014 07:12
Bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak