Indyk w sosie śmietanowym z groszkiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    300 g
  • groszek mrożony

    200 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • smietana 18%

    100 ml
  • tymianek

    kilka gałązek
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • ryż

    200 g
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
2. Dodajemy posiekaną cebulę, podlewamy odrobiną wody i podduszamy kilka minut.
3. Dodajemy mrożony groszek oraz gałązki tymianku i dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
4. W tym czasie gotujemy ryż.
5. Do indyka dodajemy śmietanę oraz przyprawy. Podduszamy jeszcze ok 7 minut.
6. Zajadamy z apetytem :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 11.07.2014 13:37
pycha obiadek
mysza75 11.03.2014 18:37
Nie rybka a indyczek oczywiście, poprawiam się :-)
mysza75 11.03.2014 18:36
Jakie pyszności moje smaki lekka rybka
Kejti 09.03.2014 09:09
Bardzo fajne danie :-)
Lidzia 08.03.2014 07:12
Bardzo smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat