Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w sosie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1 duży
mleko kokosowe 200 ml
cebula 1 sztuka
cukinia 300 gram obranej
oliwa 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w sosie curry

Mięso kroimy w grubą kostkę. Cebulę siekamy drobno. Cukinie kroimy w kostkę grubą. Czosnek przeciskamy przez prasę. Mięso cebulę, czosnek, paprykę dusimy 15 minut w małej ilości wody i oliwy z oliwek. Wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry do smaku i dusimy kolejne 15 minut, tak, by sos odparował i zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.01.2017 18:31
fajny pomysł
agnieszka214 26.01.2017 18:12
kuszacy obiad taki można odrazu zjesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak