Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze gołąbki w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
ryż 2 woreczki
kminek
natka pietruszki
smalec
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze gołąbki w sosie pomidorowym

Kapustę ugotować z dodatkiem kminku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć). Mięso indyka nie jest wyraziste, więc trzeba je dobrze doprawić. Zmielone wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem, solą, pieprzem, szczyptą mielonej słodkiej papryki, solą czosnkową (lub przeciśniętym lub posiekanym czosnkiem) i natką pietruszki. Farszem napełniać liście,zawijać. Kilka zostawić (zazwyczaj te, które są za małe lub porwane). W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak