Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Indycze gołąbki w sosie pomidorowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
ryż
2 woreczki
kminek
Sklep Prymat
natka pietruszki
smalec
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
ziele angielskie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze gołąbki w sosie pomidorowym

Kapustę ugotować z dodatkiem kminku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć). Mięso indyka nie jest wyraziste, więc trzeba je dobrze doprawić. Zmielone wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem, solą, pieprzem, szczyptą mielonej słodkiej papryki, solą czosnkową (lub przeciśniętym lub posiekanym czosnkiem) i natką pietruszki. Farszem napełniać liście,zawijać. Kilka zostawić (zazwyczaj te, które są za małe lub porwane). W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak