Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowe wieżyczki na mielonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
kajzerka 1
jajko 1
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
pomidorki koktajlowe 10 szt
roszponka kilka listków
mozarella mini 1op
oliwki czarne Smak 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe wieżyczki na mielonym

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. Kajzerkę namaczamy w ciepłej wodzie, odciskamy, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu, studzimy. Pomidorki myjemy i kroimy w plasterki. Mozarellę odsączamy i również kroimy. Roszponkę myjemy, osuszamy. Kulki mielone wkładamy do papilotek (na praliny) i wbijamy w nie małą wykałaczkę. Nabijamy na przemian listki roszponki, mozarelli, pomidora. Na wierzch nabijamy oliwkę. Całość oprószamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 20.05.2015 15:55
wieżyczki idealne na różnego rodzaju imprezy:)
Ola1young 10.02.2015 11:11
świetne na imprezkę ;)
bartekk 10.02.2015 10:13
super pomysl
w mojej kuchni 09.02.2015 20:42
ale bajery z mielonego
Janina 09.02.2015 20:19
Świetny pomysł;)
marenka 09.02.2015 18:25
Świetnie się prezentuje;)
Ania321 09.02.2015 18:04
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak