Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowa karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

czosnek 3 ząbki
sos sojowy 3 łyżki
tabasco 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
oliwa 4 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

mięso

karkówka 5-7 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowa karkówka

Marynata: Czosnek przeciskamy przez praskę. Do czosnku dodajemy sos sojowy, oliwę, sos tabasco, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz - dokładnie mieszamy.
Plastry karkówki wkładamy do marynaty zostawiamy na min 3 godz ( a najlepiej na całą noc) . Zamarynowaną karkówkę smażymy na grillu.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.05.2014 08:23
pysznie mięsko doprawione
Lidzia 06.05.2014 05:44
Lubię karkówkę z grilla.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak